Uključivanje klijenata

Pruži klijentima osećaj sigurnosti i ostavi dobar utisak na početku saradnje sa unaprijed postavljenim procesom uključivanja. Kreiraj dokument dobrodošlice sa kojim ćeš graditi povjerenje i nakon potpisivanja ugovora.

Šta podrazumijeva usluga?

Analizom pitanja i koraka koji se ponavljaju na početku svake saradnje kreiram sistem uključivanja (onboarding) za nove klijente. Onboarding je proces u kom započinješ građenje odnosa, pojašnjavaš dileme i navodiš kako radiš. Pored toga, prenosiš im informacije kada ste tvoj tim i ti dostupni za njih i na koji način mogu komunicirati sa vama.

Takođe, ovo je prilika koju koristimo da upoznaš novog korisnika i saznaš šta žele da postignu tokom zajedničkog rada. Razumijevanje njihovih ciljeva, pozicije u kojoj se trenutno nalaze i zadataka koje treba da ispuniš za njih u dogovorenim rokovima definiramo pomoću onboarding dokumenta. Sa sistemom uključivanja klijenta imaćeš sve informacije i obrasce za popunjavanje na jednom mjestu, uvijek spremne za slanje.

Bez obzira na to čime se baviš onboarding klijenata je jednostavan i djelotvoran proces za kreiranje očekivanog radnog odnosa i zadovoljnog klijenta.

Koje probleme riješava i kako ti može pomoći?

Jedan od najvažnijih zadataka za rast manjih biznisa je uključivanje novih klijenata. Organizacija sa kojom tvoj tim i ti funkcionišete može stvarati nedoumice za nove klijenate, zbog čega se procedura odužava. Izazovi koji se dodatno javljaju su izostavljanje informacija i neprofesionalnost, dok klijent osjeća zbunjenost, nepovjerenje i nezadovoljstvo zbog svog izbora da radi sa tobom.

Idealan način za uspješno uvođenje klijenata su dokumenati i postupci u obliku šablona koje možeš i automatizovati radi još bolje organizacije. Onboarding omogućava da se klijent bezbrižno kreće kroz proces saradnje uvjeren da je donio pravu odluku za svoj biznis.

Unaprijedi svoje poslovanje profesionalnim upoznavanjem sa novim klijentom

de_DEGerman