Sistematizacija poslovnih procesa

Unaprijedi procese koji se svakodnevno ponavljaju i olakšaj svoj dnevni raspored. Postavkom unaprijed određenih postupaka sačuvaćeš vrijeme i pažnju za važne poslovne odluke.

Šta podrazumijeva usluga?

Sistematizacija je model organizacije sa kojom dokumente, foldere, tekstove mejlova, procedure za uključivanje zaposlenih ili novih klijenata imaš već dobro posložene i spremne za korištenje i slanje. Uz pomoć nje čuvaš svoj fokus za bitne strategije u poslu, dok drugi članovi tima obavljaju ostale zadatke uvijek na istom nivou.

Za postavljanje svega na svoje mjesto koristi se standardna operativna procedura (SOP). Riječ je o dokumentima u kojima su, u skladu sa tvojim biznisom, opisani svi koraci za uspješno završavanje različitih poslova. SOP odlično služi kao uputstvo i pojašnjenje kojim redom treba raditi da bi se dobio traženi kvalitet.

U saradnji sa mnom dobijaš obrasce, kreirane prema tvom biznisu, sa kojima ćeš uvesti potpuni red u svoj radni porces.

Koje probleme riješava i kako ti može pomoći?

Ako su ti dani ispunjeni sa mnoštvo radnih zadataka i često mijenjaš plan kad i šta radiš potrebni su ti dobro isplanirani sistemi. Pored toga, frustracije i brige nastaju i zbog zadataka koji nisu završeni ili su obavljeni sa greškom. Ovakve situacije čine da tvoj potencijal ne ulažeš u rast i razvoj biznisa, već saniranje zabuna koje se iznova ponavljaju.

Sa standardnim operativnim procedurama lakše ćeš prenositi posao na zaposlenike, povećati svoju učinkovitost, bolje upravljati zadacima i jasno znati ko, kad, šta i kako radi.

Unaprijedi svoje poslovanje sa jasnim zadacima za svakoga u timu

hrCroatian