Politika privatnosti

Svrha korištenja
Podaci koje prikupljamo koristit će se samo u svrhe pružanja naših usluga ili pak u druge svrhe za koje ste dali svoju privolu, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije.

Povjerljivost i pristup podacima
Ovom izjavom obvezuje se lejlajosipovic.com da će sukladno članku 18. stavku 2. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 106/12. – pročišćeni tekst) čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, a koji se nalaze u zbirkama osobnih podataka koje vodi tvrtka te da ćemo iste osobne podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu.

Zaštita osobnih podataka i privatnosti
Prema zakonu Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka, osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke.
Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.
Pravne osnove za obradu osobnih podataka sukladno propisima EU i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka su sljedeće:
• kada ste pristali na obradu (privola)
• kada je to potrebno za sklapanje ili izvršavanje ugovora
• u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza
• u svrhu legitimnih interesa lejlajosipovic.com odmjerenih u odnosu na vaša prava glede zaštite osobnih podataka
• kada je to potrebno u pravne svrhe

Prikupljanje podataka korisnika?
Internet stranica lejlajosipovic.com prikuplja osobne podatke samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes te za koje ima privolu „Korisnika“ u svrhu informiranja i marketinga.
Internet stranica lejlajosipovic.com se obvezuje štiti osobne podatke Korisnika u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Korisnika. (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja usluge)
Obrada osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu ili predstavlja ugovornu obvezu obavlja se održavanjem najviših standarda sigurnosti i poslovanja.

Korištene tehnologije
Internet stranica lejlajosipovic.com surađuje s pružateljima usluga trećim stranama kako bi se mogle provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanja i analiziranja upotrebe naših internet mjesta te praćenja učinkovitosti kampanja.
Osobne podatke dijelimo samo u onoj mjeri potrebnoj za izvršavanje usluge u naše ime.
• Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje internet statistike i demografskih podataka i ponašanja internet korisnika.

Upotreba Kolačića – Cookies (eng.)
ŠTO JE KOLAČIĆ?
Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U KOJU SE SVRHU UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI NA OVOM MREŽNOM MJESTU?
Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (primjerice: državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

U KOJU SE SVRHU NE UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI NA OVOM MREŽNOM MJESTU?
Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka, podaci o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici itd., putem kolačića koje upotrebljavamo.

TKO UPOTREBLJAVA INFORMACIJE POHRANJENE U KOLAČIĆIMA?
Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa i da bi se jamčile platne transakcije koje se izvršavaju.

KAKO MOGU IZBJEĆI UPOTREBU KOLAČIĆA NA OVOM MREŽNOM MJESTU?
Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovim mrežnim mjestom koji su sačuvani u vašem pregledniku. Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

KAKO ONEMOGUĆITI ILI SPRIJEČITI UPOTREBU KOLAČIĆA?
Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu.

Čuvanje podataka
Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako zakon ne propisuje drugačije.

Sigurnost
Tvrtka koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitila Vaše podatke. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Primjena izjave
Naša politika zaštite privatnosti se redovito razmatra i po potrebi ažurira. Politika zaštite privatnosti je zadnji put ažurirana 31. srpnja 2021. godine.

hrCroatian