Koučing sesija sa kojom mali i srednji biznisi unapređuju svoje poslovne procese i profit…  

…bez da troše suviše vremena u biznisu 

Je li ti poznat ovaj scenario? 

Biznis si započeo/la sa ciljem da sebi stvoriš posao koji voliš i koji će ti pružiti više slobode. Plan je bio da slobodno vrijeme iskoristiš za putovanja, porodicu, prijatelje i lični razvoj, zbog čega bi inspirisano širio/la svoj biznis, a usluge i proizvode podizao/la na viši nivo. U početku ti je entuzijazam davao svu potrebnu snagu, međutim zadaci kao da su se počeli gomilati, dani da kraće traju, a tvoja produktivnost da opada.  

Rasipanje fokusa je riješivo, a biznis više ne mora da stagnira… 

Koučing sesija za organizaciju poslovnih procesa, u trajanju od sat vremena, je namenjena za sve genijalne preduzetnice i preduzetnike, koji žele iskoristiti svoj potencijal i steći nove vještine kako da upravljaju svojim biznisom i na taj način povećaju profit i smanje broj radnih sati.  

Šta personalizovan sistem poslovnih procesa donosi biznisu?

Savladaćeš svoj sistem poslovanja i u svakom trenutku bez problema prihvatati nove klijente ili narudžbine. Uklonićeš najveće izazove u organizaciji i svoj fokus usmjeriti na prioritete. Počećeš da ostvaruješ veće rezultate sa istim brojem uposlenika i uz primenljive korake povećati prihode. Postoji li još nešto što treba da znaš? Da, osjećat ćeš se sigurnom/im jer ćeš sve odluke donositi na temelju svojih ciljeva i tako prilagoditi biznis svom načinu života.  

Kako da znaš je li sad pravo vrijeme za poslovne procese? 

Ukoliko u svoj način rada do sada nisi uključio/la automatizovane sisteme i precizno upravljanje zadacima, može se desiti da kao vlasnik biznisa često ponavljaš: 

“Radim više sati, ali mi biznis ne napreduje.”
“Osjećam stres jer ne isporučujem sve svim klijentima u roku.”
“Sarađujem sa malim brojem klijenata.”
“Previše vremena trošim na zadatke svojih uposlenika.”
“Konstantno radim na zadacima koji mi ne donose nove klijente i veći profit.”
“Primjećujem da imam sve veće troškove zbog neorganizacije.”

Onda je ovo prava prilika da surađuješ sa mnom. Sve ove i slične situacije možeš izbjeći znanjem koje ćeš steći u toku sesije, i mojih jasnih direktiva: kako da primijeniš to znanje.  

Šta su tvoji slijedeći koraci?  

1.

Popuni upitnik 

Kada klikneš na Zakaži sesiju, završićeš svoju kupovinu i odmah potom na svoj email dobiti potvrdu i upitnik. Uz pomoć upitnika koji je zaista jednostavan, ali neophodan, uradiću analizu trenutnog poslovanja i doći spremna na našu sesiju. Ne brini, sigurna sam da sve što si do sad radio/la nije pogrešno, samo ti nedostaje praktičnost i podrška. 

2.

Online sesija  

Nakon 48h od dostavljenog upitnika i moje analize, nalazimo se u dogovoreno vreme na online sesiji. Ovo je vrijeme rezervisano za definisanje tvojih poslovnih ciljeva i načina na koji si se do sada kretao/la ka njima. Odredit ćemo najslabije karike tvoje organizacije, i na djelu ti pokazati kako u 60 minuta možeš doći do konkretnih odgovora, kada znaš šta i kako radiš. 

3.

Primjena alata

Kada završimo naš razgovor, prema postavkama o kojima smo pričali, kreiram koncept i prijedlog alata za optimizaciju tvojih poslovnih procesa. Od momenta kada ti predam koncept imaš priliku da u naredne četiri nedjelje sve primijeniš, a onda se opet nalazimo ali ovaj put na online slavlju. Tada sabiramo tvoje utiske, uspjehe, uštedu vremena i troškova.  

Kolika je ovo investicija za tvoj biznis?  

177€

Uključuje analizu poslovanja, online koučing sesiju u trajanju od sat vremena, prijedlog riješenja, podršku primjene alata i još jednu dodatnu konsultaciju, četiri nedjelje nakon predaje koncepta. 

Evo i potvrde da upravljanje poslovnih procesa donosi rezultate 

Biznisi sa kojima sam surađivala su podijelili svoje utiske nakon primjene alata i procesa.

Šta oni kažu i kako im je sesija koristila pogledaj u nastavku:

Garancija  

Ne gubiš ništa sem najvećeg izazova u tvom biznisu 

Unaprjeđenje poslovnih procesa može značajno uticati na tvoj biznis i rast profita. Međutim, da li će do toga doći, u velikoj mjeri zavisi od tvoje istrajnosti i želje da primjeniš sve znanje.

Zbog toga što ovdje govorimo o mjerljivim rezultatima, a to su vrijeme i ušteda troškova, imaš garanciju.

Ukoliko 30 dana od implementacije svih koraka definisanih u konceptu, koji ti dostavljam nakon sesije, ne postigneš željene rezultate dobićeš potpuni povraćaj novca.

Kao što vidiš vrlo je jednostavno: zakažeš sesiju, popuniš upitnik, nađemo se na jednočasovnoj sesiji, dobiješ prijedlog alata, primijeniš sve i ukoliko 30 dana od upotrebe materijala ne primijetiš rezultat javi mi se, vratiću ti cjelokupan iznos.

Zašto da te baš ja uvedem u poslovne procese?  

Sa postavljanjem poslovnih procesa organizacijom, alatima, znanjem i iskustvom te upoznajem ja: Lejla Josipović konsultant za poslovne procese orijentisana na uspjeh malih i srednjih preduzeća.

Godinama unazad pravim moćan balans između porodičnog i poslovnog života, a danas kroz koučing sesije, konsultacije i edukacije pomažem ljudima poput tebe, kako da priuštite sebi uspjeh koji možete ostvariti sa istim brojem zaposlenih i sa manje radnih sati.

Uz to što sam znanje Process Managera sticala decenijskim internacionalnim iskustvom, ja sam i preduzetnica koja vrlo dobro poznaje kako postavka procedura i sistema olakšavaju organizaciju biznisa i unapređuju poslovne rezultate.

Drugim riječima, ja znam kako unijeti red u radne procese.

Želim sada to isto učiniti za tvoj biznis. Automatizacijom i sistematizacijom radnih procesa koji te koče, povećaćeš svoju produktivnost i usmjeriti se na rast biznisa.

Hajde da rezimiramo 

  • Zakažeš sesiju i završiš uplatu
  • Popuniš upitnik i zabilježiš u kalendaru datum koučing sesije
  • Uživaš u svom biznisu, dok ja analiziram šta možemo poboljšati
  • Nalazimo se na koučing sesiji i odmah prelazimo na posao
  • Dobijaš koncept prijedloga rješenja i prateći materijal
  • Primjenjuješ sve znanje i alata
  • Četiri nedelje od predaje koncepta, rezimiramo tvoju produktivnost i uspjeh u biznisu

Najčešća pitanja i odgovori 

– Kako bi se smanjio vremenski okvir implementacije, prije svega se upoznajem sa tvojim biznisom, potom na sesiji zajedno definišemo šta možeš raditi još bolje i na kraju ti šaljem detaljan plan. Sve korake koje treba da primijeniš ćeš znati unaprijed i postepeno postavljati, a potom i savladati u periodu od 4 nedelje.

– Ne. Koučing sesija i koncept koji ti kasnije dostavljam i služe tome da naučiš koji ti zadaci oduzimaju vrijeme, tako da ih sam/sama sutra možeš prepoznati, a zatim i riješiti alatima, procedurama i sistemima koji će ti biti uveliko poznati. Ja sam tu kako bih te uputila i podržala da trenutnu organizaciju biznisa unaprijediš i tako ostvariš bolji rad i profit.

Da bi nastavio/la da radiš samostalno važno je da dovoljno poznaješ alate i stekneš iskustvo u radu, a to ćeš uspjeti uz moju podršku, savjete i znanje. Sve ono što budemo definisali da možeš poboljšati, u konceptu nakon sesije dobijaš objašnjeno kako bi samostalno koristio/la. Dobra stvar je da češ se i za neke buduće alate ili organizaciju bolje snalaziti, jer češ već imati iskustvo kako da ih najbolje prilagodiš za svoj biznis.

– Svi savjeti i detalji kako da primijeniš izmjene i poboljšaš svoj rad u biznisu su ti zauvijek dostupni, kad god ti možeš i želiš im se možeš vraćati. Na pozivu koji će se desiti četiri nedelje nakon koučing sesije, svakako imaš priliku da me za ono što nisi siguran/na ili nisi uspjeo/la da postaviš pitaš.

  • Apsolutno. Poslovni procesi su primjenljivi i uvijek dobro došli, bez obzira na branšu ili nivo biznisa. Kako bi se postigli ciljevi neophodno je znati i poštovati seriju aktivnosti i zadataka koji se izvode po unaprijed definisanom redoslijedu. Na taj način ćete koristiti resurse na efikasniji način, poboljšati kvalitet proizvoda ili usluga i povećati zadovoljstvo klijenata i kupaca.
hrCroatian